Friday, January 6, 2017

Ziua mărcii poștale românești

În fiecare an la data de 15 iulie se aniversează ZIUA MĂRCII POȘTALE ROMÂNEȘTI, prilej cu care sunt tipărite timbre speciale dedicate acestui eveniment.
Anul 2016 a coincis cu aniversarea a 825 de ani de atestare documentară a orașului Sibiu, prilej cu care au fot imprimate două mărci poștale.


Pentru anul 2015, ziua mărcii postale românești a comemorat 130 de ani de la recunoașterea autocefaliei Visericii Ortodoxe Române, iar produsele filatelice redau imagini cu macheta Catedralei Mântuirii Neamului . De asemenea sunt redate și simboluri ale BOR, emblema Partriarhiei și Crucea Patriahală.


În anul 2014 ziua mărcii poștale românești este dedicată aniversării a 375 de ani bisericii Trei Ierarhi din Iași.
În anul 2005 blocul cu cele patru timbre care reprezintă nave ale marinei militare este dedicat zilei mărcii poștale românești sunt dedicate împlinirii a 145 de ani de la constituirea Marinei Militare moderne.



În anul 1998 timbrele dedicate zișlei mărcii poștale romînești au vizat împlinirea a 140 de ani de la apariția primelor mărcii postale Romînești și al poștei de stat.



În anul 1958 timbrele dedicate zișlei mărcii poștale romînești au vizat Centenarul mărcii postale Romînești și al poștei de stat.



Se observă că filatelia românească a reușit să marcheze momente deosebit de importante ale istoriei acestui domeniu dar și momente esențiale ale istoriei poporului român.
Materialul va fi actualizat periodic, iar în paranteze vor fi marcate datele în care au fost făcute aceste actualizări. În final îmi doresc să fac o trecere în revistă a modului în care a fost reflectată ziua mărcii poștele din țara noatră de-a lungul timpului, mai precis în perioada 1958 - 2017.
(06 ianuarie 2017)

No comments:

Post a Comment